Este obtinut 100% din ou proaspat fara conservanti si fara adaosuri, prin pasteurizare si uscat prin pulverizare.
Domenii de utilizare:
- patiserii (cofetarii)
- brutarii
- paste fainoase
- maioneze
- bauturi
- omlete
Mod de folosire: o parte de praf de oua integral se amesteca cu 3 parti de apa. 1 kg. praf de oua integral reprezinta echivalentul a 90 oua proaspete. 250 grame praf de oua integral si 750 ml. apa corespunde la cca. 22 de oua proaspete. Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Depozitarea se face in locuri uscate la o tempetatura de 5 – 30° C.
Termen de valabilitate : cel putin 18 luni.
Specificatii:
- miros si gust specific de ou fara derivatii.
- Colonii aerobe (KBE) < 5.000 / g
- Enterobacterii: neg. / g
- Salmonela: neg. / in 50 g
- Staph. aureus: neg. / g
- Drojdie si mucegai: < 100 / g
- Continut de apa: < 3,5 %
- Continut de grasimi: > 39 %
- PH: 8 – 9
Praful de galbenus este obtinut din 100% galbenus de ou curat si proaspat fara conservanti si adaosuri.
Domenii de utilizare:
- patiserii (cofetarii)
- brutarii
- paste fainoase
- specialitati (salate)
- inghetata
- bauturi
- maioneze
Mod de folosire: o parte praf de galbenus se amesteca cu 1,25 parti de apa. 1 kg. praf de galbenus corespunde la cca. 125 galbenusuri. Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Depozitarea se face in locuri uscate la o tempetatura de 5 – 30° C.
Termen de valabilitate : cel putin 18 luni.
Specificatii:
- miros si gust specific de ou fara derivatii.
- Colonii aerobe (KBE) < 5.000 / g
- Enterobacterii: neg. / g
- Salmonela: neg. / in 50 g
- Staph. aureus: neg. / g
- Drojdie si mucegai: < 50 / g
- Continut de apa: < 3 %
- Continut de grasimi: > 57 %
- PH: 7 – 8
Albusul de ou praf este obtinut 100 % din albus curat si proaspat de ou, fara conservanti si adausuri, prin pasteurizare si uscare prin pulverizare. Albusul de ou praf se poate bate spuma.
Domenii de utilizare:
- rulouri cu frisca (ca agent de spumare)
- negrese
- brutarii
- industria carnii si a mezelurilor
- bauturi instant
Specificatie la utilizarea in industria carnii
– praful de albus ajuta la absortia apei din compozitie, avand o capacitate cu 30% mai mare fata de produsele mai ieftine ( ex.cazeina si proteina din lapte).
– da totodata un volum marit al masei de carne dupa fierbere sau frigere (ex: carnatii albi, …)
– poate inlocui integral folosirea cazeinei si a proteinei din lapte.
1 kg. praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat.
Mod de folosire: 1 kg. praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat. Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Mod de reconstituire: 1 parte praf de albuș la 7 părți de apă
Depozitarea se face in locuri uscate la o tempetatura de 5 – 30° C.
Termen de valabilitate : cel putin 24 luni.
Specificatii:
- miros si gust specific de ou fara derivatii.
- Colonii aerobe (KBE) < 3.000 / g
- Enterobacterii: neg. / g
- Salmonela: neg. / in 50 g
- Staph. aureus: neg. / g
- Drojdie si mucegai: < 10 / g
- Continut de apa: < 7,5 %
- Continut de grasimi: > 0,3 %
- PH: 6 – 7,5
Albusul de ou praf – High Gel este obtinut 100 % din albus de ou curat si proaspat de ou, fara conservanti si adausuri, fermentat si pasteurizat, fara capacitate de spumare.
Domenii de utilizare:
- paste fainoase
- industria carnii
- bauturi instant
- productia de supe si sosuri praf
- brutarii
Mod de folosire: 1 parte praf de albus High Gel se amesteca cu 8 parti de apa. 1 kg. praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat. Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Depozitarea se face in locuri uscate la o tempetatura de +5-30° C.
Termen de valabilitate : 24 luni.
Specificatii:
- miros si gust specific de ou fara derivatii.
- Colonii aerobe (KBE) < 3.000 / g
- Enterobacterii: neg. / g
- Salmonela: neg. / in 50 g
- Staph. aureus: neg. / g
- Drojdie si mucegai: < 10 / g
- Continut de apa: < 7,5 %
- Continut de grasimi: > 0,3 %
- Proteine: > 82 %
- PH: 6 – 7,5